Tereci'de Kahvaltı

IMG_6093

Güne güzel bir kahvaltıyla başlamak gibisi yoktur. Aslında en güzel kahvaltı da sevdiklerimizle bir arada olduğumuzdur. Ne yediğimizin ya da nerede yediğimizin çok da önemi yoktur. o kahvaltıyı güzel kılan o insanların yanınızda olması, o samimiyet, birliktelik, masa başındaki sohbetlerdir... Böyle olduğu için de hepimiz hafta sonu kahvaltılarına ayrı bir önem veririz değil mi? Ailemizle ya da sevdiklerimizle acele etmeden, uzun uzun, rahat rahat bir arada olabileceğimiz için. Ben kahvaltı için çoğunlukla evi tercih etsem de zaman zaman açık havadan faydalanmak ya da yeni mekanlar keşfetmek için dışarı çıktığımız da oluyor. Sizlerle bugün en son gittiğim kahvaltı mekanı ile ilgili izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.

IMG_6113

Tereci, aslında sadece bir kahvaltı mekanı değil. Kendi adlandırmaları ile "yöresel bakkal". Neden derseniz, burada birçok yöresel ürünü bulmak mümkün. Tereci'de sadece kahvaltı etmekle kalmayıp aynı zamanda mutfağınız için alışveriş de yapabilirsiniz.

  IMG_6083

Fotoğrafta da göreceğiniz gibi geniş bir ürün yelpazesi mevcut. Peynirden, baharata, bakliyattan kuruyemişe kadar aklınıza gelebilecek pek çok gıda çeşidini burada bir arada bulabilirsiniz. Üstelik yurdumuzun çeşitli köşelerinden gelmiş ürünler var, her yörenin nesi meşhur ise onu temin etmişler.

IMG_6075

Ekmek çeşitleri

IMG_6076

Reçel çeşitleri

IMG_6077

Peynir ve zeytin çeşitleri

IMG_6080

Tereci'deki ürün çeşitliliğini gördüğünüzde alışveriş etmeden eve dönme ihtimaliniz epey az...

IMG_6085

Gelelim kahvaltı kısmına... Öncelikle çay sunumlarını çok şık bulduğumu söyleyerek başlamalıyım. Çayı, kahvaltı boyunca soğumayacak bir düzenekle ve yanında limon, nane ve karanfil ile birlikte getiriyorlar ki çay keyfi tam olsun.

IMG_6087

Fiks bir kahvaltı menüsünden ziyade siz ne yemek isterseniz kendiniz ister menüden ister içerideki satış bölümünden seçiyor, çeşidini ve miktarını belirtiyorsunuz. Böylece kendi damak tadınıza göre bir kahvaltı masası oluşturmanız mümkün.

IMG_6093

Peynir çeşitlerinde Rize tulumundan, Diyarbakır örgü peynirine, tandır peynirinden, Kütayha tel peynirine kadar pek çok çeşidi bir arada bulabilirsiniz. Bizim seçtiklerimiz: taze kaşar, Ezine, Selçuk tulum ve hellim peyniri. 

Zeytinde Manisa'dan, Gemlik ve Edremit'e kadar geniş bir bölgeye ait çeşitler mevcut.  Bizim seçtiklerimiz: Benli köyü zeytini ve Ayvalık çizik.

IMG_6090

IMG_6097

Bal-kaymak için de seçenekler mevcut. Bal için çam, çiçek ya da kekik, kaymak için Afyon ya da manda kaymağı tercih edebilirsiniz. Ege kahvaltılarının vazgeçilmezi olan lor ve reçele kahvaltı pastası adını vermişler. Bunlar dışında klasik reçel çeşitlerinin yanı sıra kızılcık, alıç, kuşburnu, zeytin, incir, turunç, ceviz, antepfıstığı reçeli gibi alternatifleri de bulabilirsiniz.  Bizim seçtiklerimiz: bal-kaymak, kahvaltı pastası ve badem ezme oldu.

IMG_6092

IMG_6094

Hamur işi çeşitleri arasında sigara böreği, avcı böreği, paçanga böreği, gözleme, katmer, çiğ börek, bazlama ve krep var. Omlet ve sahanda yumurta çeşitleri, mıhlama, muhammara ve tost da tercih edebilirsiniz. Menüde "yöreseller" adı altında ise patatesli yumurta salatası, patates kızartması, fırında patates, söğüş, çorba, ballı yoğurt, pastırma, kuru domates, yöresel tatlı, baklava gibi seçenekler sunulmuş.

IMG_6098

Oturma alanları hem içeride hem de bahçede var. Bahçenin bir kısmındaki masaları tahtadan minik kulübeler şeklinde birbirinden ayırmışlar, şirin bir görüntü oluşturmuş.

Fiyat konusuna gelince, bence oldukça pahalı bir yer. Tabii ki fiyatı biraz da sizin seçimleriniz belirliyor. Ancak yukarıda gördüğünüz iki kişilik  kahvaltının 70 tl tuttuğunu ben yazayım da sonra gidip benim kulaklarımı çınlatmayın :))

Karşıyaka'da beş farklı yerde şubesi bulunan Tereci'nin iletişim bilgilerini kendi web sitelerinden edinebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Yazini herzamanki gibi ilgiyle okudum.Bende Turkiye'de iken peynirlerimi tereciden almistim.Urunleri evet cok kaliteli fakat pahali.Ve bence haddinden fazla pahali.70 cok odemissiniz.

    paylastigin icin deneyimlerini tesekkurler.

    Gulenay:)

    YanıtlaSil
  2. cok iştah açıcı görünüyor arkadaşım. ben de böyle kahvaltı sofralarında saatlerce oturup muhabbet etmeye bayılırım. keyfin hiç bozulmasın inşallah.

    YanıtlaSil
  3. ürünleri çok lezzetli ve çok çeşitli.ama orada kahvaltı yapmak oldukça pahalı haklısın. biz o nedenle kahvaltılıklarımızı terecinin şarküterilerinden alıp balkonda kahvaltı hazırlamayı daha ekonomik buluyoruz.

    YanıtlaSil
  4. Gözüme çarpmıştı ama henüz uğramamıştım. Bu yazı üzerine gitmek şart oldu artık:)

    YanıtlaSil
  5. İnanamıyorum çok ama çok beğendim,alışveriş için aradığını bulmak için harika bir yer! Bu yayın ve resimler bilgiler için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. canım, isli peynirlerini mutlaka dene. enfes oluyor.

    YanıtlaSil
  7. güzel memleketimin güzel yerleri türkiyemin her yeri bir harika nereye giderseniz gidin her yörenin kendine has pazarı marketi harika sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Paylaşımın için teşekkürler,çok güzel ürünler var gibi görünüyor.Kahvaltılık ürünleri almayı da,yemeyi de çok severim ama kahvaltı bence de pahalı,sattıkları ürünler de piyasaya göre pahalı mı ?

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar!
    Size ilk yorumum ama uzun zanandır takip ediyorum sizi!Bir İzmirli olarak sizin bloğu bulmak çok büyük şans benim için.Öyle güzel anlatımınız varki inanın bilmediğimiz yerleri görmüş kadar bilgileniyoruz ve nereye gitsem derdinden kurtarıyorsunuz çok tşk ederim size müthişsiniz!
    Bu arada ben daha yeni blog sahibinin aslında eski ama yapamıyacağımı düşünüp ara verdim:(Fakat devamlı blogları takip ettim ve en sonunda tekrar başlamaya karar verdim umarım bende başarabilirim:)Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Müboşum; Tereci güzel bir alışveriş yeri evet ama gerçekten de pahalı. 70 TL gerçekten de çok. Yedikleriniz ortada, tamam çok güzel şeyler ama 70 lira da etmemesi lazım, haksız mıyım ablacım? Yazmakla iyi etmişsin peşin peşin:) Onlar da biraz daha ayar çekerler belki ! Yazın harika, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  11. Güzel sözleriniz için çok teşekkürler, sizlerin desteği yazma isteğimi artırıyor her zaman :)

    YanıtlaSil
  12. Ne güzel bir blogunuz varmış,geç keşfettiğim için üzüldüm.Bahsettiğiniz yerin methini çok duydum ama gidememiştik.Fotoğraflar şahane.Yemek yemek benim için bir zevktir benim gibi düşünen birini takip etmek keyifli olacak.

    YanıtlaSil
  13. Gerçekten Tereci çok pahalı.Aynı hizmeti yarı fiyatına alabileceğiniz çok yerler var.

    YanıtlaSil
  14. tereci gıda yoresel gıda baska yok tereci mavisehir magazasına bekleriz hem kahvaltı hemde alışveriş bölümü vardır

    YanıtlaSil
  15. Cnm burası benim evimin dibinde ama bir türlü kısmet olmadı gitmek:)çok güzel bir bloğun var, kendin gibi:)öpücükler!

    YanıtlaSil
  16. sitenizin tavsiyesiyle bende gittim pahallıdır diye birazda tırsarak ama yediklerimin ve gördüklerimin yananında bence oldukça UCUZ çünkü hepsi organik hepsi yöresinden olunca sezarın hakkını sezara vermeli bence bu tat bu lezzet başka nerede varki

    YanıtlaSil
  17. Karşıyaka halkının yaşama tarzına düşünce tarzına aykırı mekan sahipleri var.
    Hepsi tarikat üyesi. Bizlerden bilgisayar ve para bile talep ettiler kendi öğrencileri için. Ayrıca mekan da çok pahalı. e

    YanıtlaSil
  18. aşırı laçka biyer, çaylar soğuk, çalışanlar samimiyetsiz, karışık zeytin sakın ha almayın atık zeytinleri harmanlayıp getiriyorlar önünüze, söğüşlerin salatalıklatı domatesleri bir gün öncede doğranmış pörsümüş, sipariş vermek için ayrı bekliyorsunuz ürünlerin masanıza gelmesini ayrı bekliyorsunuz, hiç tavsiye etmem

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak