Galeta Unlu Tatlı



Galeta unlu tatlı Ayfer Teyze'nin sofrasından paylaşacağım son tarif. Bu tatlı son derece hafif ve lezzetliydi. Daha önce ben de benzer bir tarifimi (Vişne Soslu Muhallebili Pasta) sizlerle paylaşmıştım. Tarifler benziyor ama malzeme ve ölçülerde farklılıklar  var. Çay saatleriniz için denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler:
Kek için:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
Krema:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 1 poşet krem şanti
Yapılışı:
  • Önce yumurta ve şeker çırpılır, ardından diğer malzemeler eklenir karıştırılır.
  • Kek karışımı 170-180 derecede pişirilir.
  • Şerbet kaynatılıp soğutulur ve fırından çıkan keke dökülür.
  • Muhallebi için bütün malzemeler karıştırılıp pişirilir.
  • Krema soğuduktan sonra toz haldeki krem şanti eklenip karıştırılır, tatlının üzerine dökülür.
  • Üzerini fındık, ceviz vs ile süsleyip servis yapılır.

Yorumlar

  1. Bu tatlıyı ben de çok seviyorum.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Una buonissima ricetta!!!! Ciao, felice giornata

    YanıtlaSil
  3. çok leziz görünüyor. Bende bloğuma beklerim. www.bakbuharika.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Galeta aunu ile pasta hiç denemedim merak ettim fırsatım olursa denemek isterim .
    Ellerine sağlık
    sevgiler
    neşe

    YanıtlaSil
  5. Çok değişik geldi hiç denemedim yapayım bunu egem ellerine sağlık.keşke yakın olaydık seninle canım bir dilim yemiştim bile...

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık bunu deneyeceğim çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  7. Müberra'cım merhaba, uzun zamandır sayfana gelemedim. Evde boya vardı, gelen giden derken zaman nasıl geçti anlamadım. Gelmeyeli güzel şeyler paylaşmışsın. Ellerine sağlık, mutlu hafta sonları..

    YanıtlaSil
  8. Cok güzel olmus canim...
    ellerine saglik
    :-)))

    YanıtlaSil
  9. "Finche c'e vita c'e sprenza" ( Yaşam oldukça ümit vardır )

    YanıtlaSil
  10. çok güzel bir tarif elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  11. Denedim ama sonuç benim için güzel olmadı zevkler tartışılmaz bana göre değilmiş.Kek kısmı çok zayıf kalıyor ve şerbetide az muhallebi çok katı tabi bence.Teşekkürler NURAY

    YanıtlaSil
  12. Hindistan cevizi hangi aşamadan sonra ekleniyor .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeker ve yumurtayı iyice çırptıktan sonra ekleyebilirsiniz.

      Sil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak