Lezzetli Bir Cafe: Peximet


İzmir'deki lezzet duraklarından bahsederken her zaman keyif ve lezzeti bir arada bulabileceğiniz mekanları ön planda tutmaya gayret ettik. Bugün de bunlardan biri olan hoş bir lezzet mekanından bahsedeceğiz.


 
Cafe tarzı menüsüyle, iddialı ambiyansıyla etkileyici bir yer olan Peximet Göztepe şubesi oldukça hoş bir yer. Göztepe sahilinin en göz alıcı yerinde süzülen bu mekan, huzuru, dostluğu, sıcaklığı ve sevgiyi bir arada sunuyor bizlere.  Manzarası o kadar güzel ki şiirlere konu olacak türden... Biraz olsun yazı yeteneği olanların yazılarında parıltı olacak, söz ustalarının sözlerinde renklenecek bir mekan burası. Peximet Göztepe’nin bulunduğu yer ne kadar güzelse ambiyansı da bir o kadar güzel. Ziggurat tarzı katlı yapısıyla müşterilerinin farklı zevklerine hitap ediyor. Diğer şubelerindeki lezzetleri burada da birebir buluyor ve manzara eşliğinde bu lezzetlerin keyfini çıkarıyorsunuz.


Tavuk Kebabı

Volovent


Peximet’i diğer rakiplerinden farklı kılan özellik, yemek menüsündeki farklı tarzda yapılmış lezzetlerinin yanı sıra fiyatlarının gayet uygun olması. Bu özellikleri Peximet’i İzmir'de iyi bir yere getiriyor. Menüde yer alan yemeklerden özellikle tavukla yapılanların çok lezzetli olduğunu baştan söylemeliyim. Beğendili tavuk ve hardal soslu voloventi denemelisiniz. Krepleri de bir o kadar güzel. Vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle bazlamayla yapılan "Tavuklu ve Köfteli Bazi" de denenmesi gereken lezzetlerden. Sunum olarak da yemeklerin başarılı olduğunu söyleyelim. Yanında salata, turşu, patates kızartması ya da pilavla sunulan tabak öncelikle gözünüzü doyuruyor.



Bu arada yemeğin yanında getirdikleri minik ekmeklerinin ve çay ya da kahvenin yanında getirdikleri kurabiyenin de çok lezzetli olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Ayrıca -henüz denemedik ama- kahvaltıları da ilgi çekici görünüyor.



Tatlı çeşitlerinin de kendilerine özgü olduğunu söylemeliyiz. Kuşi ve Muz Mousse denenebilecek tatlılar.

Bu arada Eda Hanımın sıcak ilgisi ve müşterilerinin memnuniyeti adına göstermiş olduğu gayretten de bahsetmek gerek. Kendisinin müşterileriyle olan diyaloğu memnuniyeti de arttırmaktadır.

Peximet’in İzmir'de dört şubesi var. Ve giderek bu sayı artacağa benziyor. Hizmet anlayışı ve fiyat politikası böyle davam ettikçe de başarılı olmamaları için hiçbir neden yok. Bu güzel mekanı en kısa sürede ziyaret etmeniz dileğiyle.

Yorumlar

  1. Anlattıklarınız çok hoş denemeye değer:)

    YanıtlaSil
  2. yemek yerken , keyif önemli bir unsur..izmir e yolumuz düşerse...gitmek lazım.....emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Bizi bizim gözümüz le görmüşsünüz!Teşekkürler.Sizin de ellerinize sağlık...
    Siz bizim oryantal sevdamızı denemediniz daha;kahve çeşitlerimiz nefis taze naneli frozen ımız ve ona çok yakışan çikolatalı chees cake imiz de sizleri beklemekte...
    Peximet'ten Sevgilerle:)

    YanıtlaSil
  4. güzel görünüyor, konseptlerini sevdiğim mekanlardan ama göztepeye pek yolum düşmüyor... bir tane de bornovaya ya da foruma açsalar...

    YanıtlaSil
  5. kurabiyeleri muhtesem ogluma anneannesi gecen hafta almis Almanyaya kadar gönderdi sagolsun oglusum bayram etti,haaa birde süper hamburgeri var oglumun favorisi en güzeli Peksimetinkiymis ama ne yazik ki yazdan yaza bu güzel lezzetleri tadabiliyoruz..........

    YanıtlaSil
  6. Peximet güzel bir yer. Şubelerini de beğeniyorum ancak kahve ve çayları pahalı. Türk Kahvesi 4 Lira çay 2,5 lira bana göre biraz daha uygun olabilirdi. Yine de lezzet için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Cafe tarzıyla büyümeyi hakkeden bir mekan.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak