Ümmüş'ümde Keyifli Bir İftar Yemeği


Bugün sizlerle paylaşacağım bu güzel sofrayı bizim için canım arkadaşım Ümmüş'üm ve ailesi hazırladı. Sizlere daha önce çocukluk arkadaşım Ümmüş'ten bahsetmiştim, o yazıda "Ümmüş'üm benim en eski arkadaşım diyebilirim, aynı mahallede büyüdük, beraber oyunlar oynadık, okula beraber gittik, ailelerimiz akraba gibi oldu." demiştim. Bir öngörüde bulunmuşum, kuzenlerimizin evlenmesiyle akraba da olduk :)

Akşamımız çok keyifli geçti, birbirinden nefis lezzetlerin yanı sıra bol muhabbet, bol neşe... Ramazanın en güzel yanlarından biri de bu sanırım.  Günlük hayat koşuşturmacasında yeterince akraba ve dostlarımızla vakit geçiremiyoruz. Ramazanda kurulan özel sofralar vesilesiyle bir araya gelmek çok güzel.

Menümüzden bahsedeceğim, ama ondan önce bu güzel sofrayı hazırlayan Gülay Teyzeme, yardımcıları Ümmüş'üm ve Neslihan Abla'ya, hoş sohbetleriyle gecemizi renklerndiren Osman Amcama ve Mete Abi'ye,
ve kuzenlerimize teşekkür etmek istiyorum.


Menümüz:


Piyaz
Soslu Biber Kızartması
Tavuk Etli Talaş Böreği
  
Kuru Köfte

Karışık Dolma
Soğan Yahnisi
Pirinç Pilavı
Aşure muhteşemdi, tam sevdiğim gibi buğdayı fazla, nohut ve fasulyesi az ve şekeri kararında... Gülay Teyzem bizim için bu zahmetli ve özel tatlıyı hazırlamakla kalmadı bir de evlerimize dönerken paket yapıp verdi. Ne diyebilirim ki her şey için, özellikle de aşuren için çok teşekkürler, elleriniz dert görmesin.

Yorumlar

  1. Hazırlayanların ellerine sağlık,yiyenlere şifa olsun.Hepsi birbirinden nefis lezzetler ve dostluk daha ne olsun.
    Hayırlı iftarlar.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Aman Allahım ne güzel bi masa.Rabbim bereketini artırsın maşallah yok yok herkes canı ne çektiyse yapmış sanırım =) hazırlayanların ellerine sağlık afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  3. Tüm ikramlar harika görünüyor emeklere sağlık...

    Sevgiler...

    www.gonuluncelezzetler.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak