Suda Yumurta


Benim kahvaltıda çok sevdiğim bir yumurta çeşididir suda yumurta. Ama itiraf etmeliyim ki annemden başka yumurtayı bu tarzda yapan kimseye rastlamadım :) Yapanlar varsa ses versin lütfen :) Ben de tabii ki annemden öğrendim bu tarifi. Yapımı oldukça kolay ve haşlanmış yumurtadan -bana göre- daha lezzetli. Hafta sonu kahvaltınızda denemenizi öneririm.


Malzemeler:
  • Yumurta (kişi sayısı kadar)
  • Su
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Baharat (kekik, kırmızı biber, karabiber...)
Yapılışı:
  • Teflon ya da yapışmaz bir tavaya 1-2 parmak kadar su koyun, ocağa alın. (tavanın büyüklüğünü yumurta sayısına göre seçin)
  • Su kaynayınca içine yumurtaları yanyana kırın (karıştırmayın olduğu gibi kalsın).
  • Daha çabuk pişmesi için kapağını kapatın ve sarısı sertleşene kadar pişirin. (bir çatalla hafifçe bastırarak kontrol edebilirsiniz.)
  • yumurtayı bir tabağa alın üzerine tuz ve sevdiğiniz baharatları ardından da zeytinyağını gezdirin, afiyet olsun :)

Yorumlar

  1. canım bu yemeği çok iyi bilirim.adına da çılbır deriz.hatta sarımsaklı yoğurdun üzerine kyarız ve mükemmel olur.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. evet evet çılbırdır bu üzerine de genelde sarmısaklı yoğurt ve salça sos dökülür ..Ellerine sağlık hatırlattığın için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. hmm ellerine sağlık nefis olmuş.

    YanıtlaSil
  4. Çılbır değil bu çılbırda su dolu tencerenin içine yumurta kırılıyor bunda ise çok az su var ellerine sağlık Egeciğim deneyeceğim çok hoş görünüyor sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Umutluhayat ve Aylincim, Mineciğimin de belirttiği gibi bu çılbırdan farklı bir lezzet denediğinizde anlayacaksınız :)

    Mineciğim, umarım denediğinde beğenirsin.

    Lezzet sarayı çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canım.Çok teşekkür ederim nefis kahvaltılık tarifler.Hepside mutlaka çok lezzetli olmuştur.Bende çılbırı çok severim ama senin yaptığın şekilde denemedim.En kısa zamanda deneyip fikrimi söylerim canım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. fatoş, ben teşekkür ederim bu güzel etkinlik için, sana kolay gelsin. dediğim gibi bu çılbırdan farklı bir lezzet denemeni öneririm, sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Ben hala bu çılbırdır diyorum :)))

    Bol sarımsaklı yoğurt ile süpper olur akşama yapayım bari canım istedi:)

    YanıtlaSil
  9. Mügecim, ama ama senin çılbır yoğurtla ve akşam yeniyor; benim yumurtam ılıkken, kahvaltıda zeytinyağı ve baharatla yeniyor :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak