Maden Sulu Zebra Kek


En sevdiğim hamur işlerinden biri kek olunca farklı kek tariflerini denemek hoşuma gidiyor. Bu kekin tarifini okuduğumda içinde maden suyu olması dikkatimi çekti, daha önce benzer bir ürünü tuzluda denemiş (gazozlu poğaça) ve memnun kalmıştım. Bu tarif en çok kek konusunda sorun yaşayanların işine yarayacak diye düşünüyorum. Çünkü maden suyunun etkisiyle kabarması garanti ve kıvamı yumuşak, lezzeti garanti bir kek ortaya çıkıyor.

Tarif Sofra Özel Çay Saati'nden (Dondurmalı Kek adıyla)


Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
  • Yumurta ve toz şekeri çırpın.
  • Sıvı yağ, maden suyu ve vanilyayı ekleyin.
  • Kabartma tozunu unla karıştırıp ekleyin.
  • Karışımı ikiye ayırıp bir parçasına kakaoyu katın.
  • Kek kalıbınızı yağlayın, kalıbın ortasına bir kepçe kakaolu karışımdan dökün.
  • Kakaolu karışımın tam ortasına bir kepçe sade karışımdan dökün.
  • Bu şekilde bir kakaolu, bir sade olmak üzere harçlar bitene kadar devam edin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında (yaklaşık 45 dakika) pişirin.
Not:
  • Tarifte 2 adet muz, 1 çay bardağı krema blendırdan geçirilip yarım paket vanilya eklenerek bir sos hazırlanıyor, kek bu sos ve dondurma ile servis ediliyordu.

Yorumlar

  1. Zebra Kek hoş olmuş, özellikle üzerindeki meyve taneleri güzel fikir, elinize emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. hımm çok i,lginç börekten sonra sodalı kek.tuttum ben bu fikri.ellerine sağlık nefis olmuş.

    YanıtlaSil
  3. canım arkadaşım ellerine sağlık.hep yapmayı stediğim bir kek.çok leziz görünüyor...sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  5. Canım çok güzel bir kek olmuş. Daha önce hiç denemedim. Tarifi alıyorum. Sevgiyle kal. Handan:)

    YanıtlaSil
  6. hımmm nefis nefis...
    eline sağlık :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Bende yapmıştım lezzetli bir kek oluyor, ellerine sağlık..
    sendepişir/Nilgün

    YanıtlaSil
  8. Egeciğim ellerine sağlık nefis görünüyor sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Aylin hanım teşekkürler, böğürtlen reçelinin tanelerini kullandım :)

    Umutluhayat, Minticim denemeye değer :)

    Fuat Bey çok teşekkürler.

    Evli ve çocuklu, umarım beğenirsin :)

    Yemekbiraşk, Nilgün, Minecim çok teşekkürler güzel yorumlarınız için.

    YanıtlaSil
  10. Bu keki kabartma tozu kullanmadan yogurtlu yapabilir miyiz

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak