Boğaz Turu

İstanbul gezimizin en keyifli anlarından birisi de Boğaz turuydu. Dolmabahçe Sarayı'nı dolaştıktan sonra günümüze Boğaz turu ile devam ettik. Vaktimiz kısıtlı olduğu için biz kısa turu tercih ettik. Ama uzun tur daha keyifli. Daha önce uzun tura katılmış ve Marmara ile Karadenizi'n birleştiği Anadolu Kavağı'na kadar gitmişitim. Kısa tur yaklaşık 1,5 saat sürüyor, bu tur için en uygun zaman bence bahar, ama deniz yolculuğu rüzgarlı olduğu için yaz günlerinde bile insan sıcaktan bunalmaz sanırım. İstanbul'un tarihi yapılarını, eşsiz güzellikteki yalıların denizden görmek, dalga sesi ve deniz kokusuyla yolculuk yapmak çok keyifli. O yüzden gezi için İstanbul'a gelenlere mutlaka bu turu öneririm. Tura katılmadan önce fiyatını, süresini ve güzergahını birkaç yerden sorup karşılaştırmanızı tavsiye ederim.

Gelelim turda çektiğim fotoğraflara... Fotoğraflar hakkında açıklayıcı bilgi veremiyorum malesef, çünkü ben de bilmiyorum :) Keşke bu turlarda tarihi binalar hakkında da turlarda kısaca olsa da bilgi verilse...

 

Tura çıktığımız gemi 




 

Dolmabahçe Camii

 




 


 

Dolmabahçe'nin denizden görünüşü

 

Galatasaray Adası 





Çırağan Sarayı



Galatasaray Üniversitesi







Ortaköy Camii





Rumeli Hisarı












 Boğazdaki yalılar
 




 




















 















 

Beylerbeyi Sarayı


 Kuleli Askeri Lisesi


Kız Kulesi


Savarona


Yorumlar

  1. İstanbul İstanbulll.....Şu güzelliğe bakarmısınız.Niye harap etmek için o kadar uğraşırızki?

    YanıtlaSil
  2. Aylin, haklısın çok güzel bir ülkede yaşıyoruz, keşke biraz daha kıymetini bilebilsek...

    YanıtlaSil
  3. Ayrıntılı bilgi veremeseniz de seçtiğiniz fotoğraflardan dolayı tam puan aldınız :) Zaten insan hiçbirşey bilmeden şu fotoğraflara boş boş baksa bile yeter..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak