2 Haziran 2010 Çarşamba

Mor Lahana Salatası/Turşusu


Bir önceki yazıda Melike'nin sofrasından bahsetmiştim. Bu sofradan önce mor lahana turşusunun tarifi geliyor...  Bu pratik lezzeti  turşu olarak da yiyebilirsiniz salatalarınızda da kullanabilirsiniz. Melike'ye tarif için teşekkürler ediyor, sizi tarifle başbaşa bırakıyorum :)


Malzemeler:
  • 1 adet orta büyüklükte kırmızı lahana
  • 2 adet limon
  • 1/2 çay bardağı sirke
  • Tuz (yaklaşık 1 tatlı kaşığı)
Yapılışı:
  • Lahanalar ince ince doğranır, kapaklı ve cam bir kaba alınır.
  • Üzerine 2 adet limonun suyu, 1/2 çay bardağı sirke ve biraz tuz eklenir.
  • Karıştırılır ve kapağı kapatılarak buzdolabında en az 5 gün bekletilir.
Notlar:
  • Lahanalar yumuşadığında servise hazırdır.
  • Buzdolabında 1 ay kadar saklanabilir.
  • Tek başına turşu olarak tüketilebileceği gibi yanında havuç, mısır vs ile salatada da sunulabilir.

4 yorum:

  1. Uzun zamandır yapmamıştım, hatırlamama vesile olduğunuz için teşekkürler. Bu arada, renkler harika....

    YanıtlaSil
  2. bizde yaptık bakalım ne sonuç alacağız

    YanıtlaSil
  3. bizde yaptık bakalım nasıl bir sonuç alacağız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenmişsinizdir.

      Sil

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!