27 Nisan 2010 Salı

Fırında Tavuk

Amcamlarda akşam yemeği

 
Kumru yengemin tariflerini vermeye bu nefis tavuk yemeği ile devam ediyorum. Çektiğim fotoğraf ne yazık ki yemeğin güzelliğini yansıtmıyor, bir an önce yemeğe başlama isteğimden olsa gerek :) Ben fırında tavuğu genelde parça tavuk eti kullanarak yapıyordum, ama bu şekilde bütün tavuk bence çok daha heybetli görünüyor, göz dolduruyor :) Sofraya bu şekilde getirip servisi masada yapıldığında misafir için hoş bir sunum olacağını düşünüyorum.
1
Malzemeler:
  • 1 bütün tavuk
  • 1-2 yemek kaşığı salça
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2-3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1-2 adet sarımsak (isteğe bağlı)
  • Tuz
  • İstenen baharatlar
  • 1 adet fırın poşeti
Yapılışı:
  • Sıvı yağ, salça, tuz  ve baharatlar karıştırılarak hazırlanan sos tavuğun her yerine sürülür.
  • Patates, sarımsak ve soğan doğranır (çok ince doğramayın tavuk pişene kadar erimesin)
  • Fırın poşeti biraz unlanır (yapışmaması için), ardından tavuk, soğan ve patatesler eklenir, kalan sos varsa o da eklenir.
  • Fırın poşetinin ağzı bağlanır, birkaç yerinden delinir ve 180-200 derecede tavuk kızarana kadar pişirilir.

2 yorum:

  1. Yengenin eline sağlık.Gerçektende fotoğraf çekmek banada zor geliyor.Hatta bir çok tarifimi fotoğraflar yüzünden yayınlayamadım.Bazen kursa gitsem diyede düşünüyorum ama zaman nerede.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Minecim, tarif konusunda içime sinmeyen ya da aklıma takılan bir şey olursa o tarifi kesinlikle yayınlamıyorum. Ama fotoğraf konusunda biraz daha rahatım, şimdi yayınlayayım daha sonra tekrar yaptığımda fotoyu güncellerim diyorum. Mesela İzmir Köftenin fotosu çok karanlıktı geçenlerde yeniledim şimdiki hali çok içime sindi.

    YanıtlaSil

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!