10 Mart 2010 Çarşamba

Mantar Salatası

Mantar salatası

Mantar salatası oldukça pratik bir salata hazırlamak için fazla zamana ihtiyaç yok. İçindeki malzeme çeşitliliği dolayısıyla mantar sevmeyenler bile severek yiyebiliyor. Renkli görüntüsü ile de iştah açıcı... Birçok salata tarifinde de belirttiğim gibi malzeme listesini evimizde olanlara ya da damak tadımıza göre belirleyebiliriz, ana malzememiz mantar onun yanına yakışacağınızı düşündüğünüz her şeyi ekleyebilirsiniz. Benim salatamda neler vardı, onu anlatayım... 

Mantar salatası 2

Malzemeler:
  • Yarım paket mantar (yaklaşık 200-250 gr.)
  • 1 küçük kutu mısır
  • 1-2 adet salatalık turşusu
  • 1-2 dilim közlenmiş kırmızı biber
  • 5-6 dal maydanoz, dereotu
  • 1 yemek kaşığı kapari turşusu (varsa ya da isteğe bağlı)
  • Zeytinyağ
  • Limon
  • Tuz
Yapılışı:
  • Mantarları yıkayıp orta büyüklükte doğruyoruz.
  • Doğradıktan sonra mantarları iki şekilde hazırlayabiliriz, birincisi limon suyu ekleyip 10-15 dh kadar haşlayarak, ikincisi bir teflod tavada harlı ateşte (kısık ateşte pişme süresi uzar o zman da mantar lastik gibi olur) çok az yağla (hatta yağsız da olur) suyunu salıp çekene kadar kavurarak (kararmaması için yine biraz limon sıkmayı unutmayın) (ben bazen konserve mantar da kullanıyorum :))
  • Mantarlar pişip ılıdıktan sonra içine közlenmiş biberleri (ben genelde hazır olarak satılan büyük kavanozlardan alıp hemen hemen her türlü salataya doğruyorum, kendiniz de hazırlayabilirsiniz ama onu uzuz zaman saklamak mümkün olmuyor), salatalık turşusunu ve yeşillikleri de doğrayıp karıştırın.
  • Üzerini mısır ve kapari turşusu ve biraz yeşillikle, biberli yeşil zeytinle ya da arzu ettiğiniz şekilde süsleyin.
  • Yağ, limon ve tuzu damak tadınıza göre istediğiniz miktarda karıştırarak salatanın üzerine gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!