24 Mart 2010 Çarşamba

Kuru Börülce Salatası/Piyazı

kuru börülce salatası

Börülce salatası ya da piyazı yapma fikri balığın yanına farklı bir salata yapma arayışımdan çıktı. Roka salatası ya da yeşil salata balığın olmazsa olmazı zaten. Onun dışında genelde brokoli salatası ya da mevsimiyse deniz börülcesi, cibes salatası gibi ekşili-sarımsaklı salataları tercih ediyorum. Bu kez de kuru börülce piyazı yaptım, bence balıkla uyumlu oldu, et yemeklerinin özellikle köftenin yanına da yakışacağını düşünüyorum. Tavsiye ederim...

Malzemeler:
  • 1 su bardağı kuru börülce
  • 1 adet soğan (ben kırmızı soğan kullandım)
  • 1-2 adet yeşil soğan
  • 1 dilim közlenmiş kırmızı biber (varsa)
  • 1 adet domates
  • Yarım demet maydanoz, dereotu
 Sos için:
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz
  • Fesleğen, sumak (isteğe bağlı)
  • Sirke (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
  • Börülce yıkanır, yumuşayacak kadar haşlanır (dağılacak kadar olmasın ama)
  • Salata kabına alınır, diğer malzemeler doğranır, karıştırılır.
  • Sos malzemelerinizi damak tadınıza göre istediğiniz ölçülerde hazırlayıp salataya gezdirin, karıştırın.
  • Sosuyla 15 dakika kadar bekledikten sonra salatamız servise hazırdır.

2 yorum:

  1. SIZI AVUSTRALYADAN TAKIP EDIYORUZ .TARIFLER COK PRATIK VE SAGLIKLI GOZUKUYOR ELLERINIZE SAGLIK.

    YanıtlaSil
  2. Ziyaretiniz için çok teşekkürler, yine bekleriz. Umarım terifleri deneyip memnun kalırsınız. Avustralya'ya sevgiler...

    YanıtlaSil

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!