18 Mart 2010 Perşembe

Hindistan Cevizli Pudingli Tatlı

Puding

Bu tarifimiz oldukça kolay... Pratik bir tatlı yapmak istediğimizde tercih edebiliriz. Ben de son akşam yemeği davetimizde şöbiyetin yanında bir sütlü tatlı alternatifi sunmak istedim. 

Malzemeler:
  • 1 paket Hindistan Cevizli Puding (Dr. Oetker kullandım)
  • 3,5 su bardağı süt
  • 7-8 adet bebe bisküvisi
  • 1/2 muz
Yapılışı:
  • Pudingi paketin üzerindeki tarife göre pişiriyoruz. Arada karıştırarak biraz ılımasını bekliyoruz.
  • Servis edeceğimiz kaseleri yarıya kadar dolduruyoruz.
  • Bisküvileri ve muzları ekleyip üzerine kalan pudingi döküyoruz.
  • Üzerini hindistan cevizi ve muzla ya da istediğimiz çekilde süslüyoruz.
  • Dolapta en az 2 saat beklettikten sonra tatlımız servise hazır.
Not:
  •  Ben bazen pudingi pişirirken 1 kutu krema ekliyorum, o zaman süt miktarını azaltıyorum.
  • Kase yerine bir tepsiye döküp dilim dilim de servis edilebilir.
  • Üst süslemesinde kullanacağınız muzu servis esnasında koyun ki kararmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!