25 Şubat 2010 Perşembe

Beşamel Soslu Ispanaklı Krep

Ispanaklı Krep

Ispanaklı krep hem lezzetli hem de doyurucu. Sadece yapımı biraz el oyalayıcı, krepleri önceden hazırlayarak belki daha kısa sürede tamamlanabilir.


Malzemeler:
Krep için:
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • Tuz
Ispanaklı harç için:
  • 1 adet soğan
  • 250 gr. ıspanak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kaşar rendesi
  • Tuz
  • Karabiber
Beşamel sos için:
  • 2 yemek kaşığı un
  • 50 gr. tereyağ
  • 1,5 bardak süt
  • Kaşar rendesi
Yapılışı:
  • Ispanakları yıkayıp doğrayalım.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
  • Ardından doğradığımız ıspanakları ekleyelim. Ispanaklar suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Ispanaklar pişince tuzunu ve karabiberini ekleyip ocağı kapatalım.
  • Ispanak kavrulurken krepleri daha önce anlattığımız şekilde hazırlayalıp pişirelim.
  • Kreplerin ortasına ıspanaklı harç, üzerine de kaşar rendesi koyalım.
Ispanaklı Krep

Kreplerimizi ister bohça şeklinde ister rulo olarak saralım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.


Ispanaklı Krep

  •  Üzerine beşamel soslu tavukta bahsettiğim gibi sosumuzu hazırlayıp dökelim ve kaşar rendesi ile fırınlayalım. Üzeri hafif kızaracak kadar (yaklaşık 15 dk. kalması yeterli)
Not:
  • Beşamel sosu yapmak istemezseniz, hazır karışımla da hazırlayabilirsiniz ya da sadece kaşar rendesi ile fırınlayabilirsiniz.
  • Krebin içine mantarlı, tavuklu yada ıspanaklı tavuklu gibi damak tadınıza göre farklı harçlar koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!