Yeşil Fasulye Salatası



 

Malzemeler:
  • 500 gr taze fasulye
  • 1 soğan
  • Dereotu
  • 3-4 tane salatalık turşusu
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 kaşık zeytinyağı
  • Limon
  • Tuz

 Yapılışı:
  •  Fasulyeler ayıklanır, boyuna göre 3-4 parçaya ayrılır. (börülce gibi ince olması istenirse boyuna ikiye bölünebilir.)
  • Yumuşayıncaya kadar tuzlu suda haşlanır, süzülür.
  • Ilıdıktan sonra üzerine minik minik soğan ve turşu doğranır.
  • Sarımsak biraz tuzla ezilir, üzerine limon ve yağla sos hazırlanır, salataya dökülür.
  • Soğuk olarak sevis edilir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak