Şakşuka


Madem biber kızartmasının tarifini verdik, patlıcanınkini de verelim hatırı kalmasın :)

Malzemeler:
  • 2-3 adet patlıcan
  • 1-2 yeşil biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz
Sosu için:

  • 2-3 domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
Yapılışı:
  • Patlıcanları alacalı soyun, küp küp doğrayın.
  • Tuzlu suda yarım saat bekletin.
  • Yıkayıp kurulayın.
  • Kızgın yağda kızartıp bir tabağa alın.
  • Soslu biber kızartmasında bahsettiğim gibi sosunu hazırlayıp üzerine gezdirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak