Panel: İzmir Mutfağı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Üniversitesi'nin katkılarıyla düzenlenen "İzmirli Olmak" konulu panel kapsamında 23 Ekim Cuma günü İzmir Mutfağı ele alındı. Panelistler çeşitli yönleriyle İzmir'e ait tarifleri ve İzmir'in zengin yemek kültürünü tanıttılar. Ege Tv'deki programıyla tanıdığımız Nedim Atilla'nın başkanlığını yaptığı panelin başlıkları ve konuşmacılar şunlardı:
  • V. Jinet Sidi  Sarfati "Sefarad Mutfağı"
  • Alex Baltazzi "Levanten Mutfağı"
  • Aybala Yentürk "Girit Mutfağı"
  • Levent Alpat "Batı Anadolu Mutfağı" 
İzmir'de yemek kültürü ile ilgili kurs, panel vs aktivitelerin ne kadar az olduğu düşünülürse bu panel sevindirici bir gelişme olarak değerlendirilebilir. Paneli düzenleyenlere ve konuşmacılara buradan teşekkür ediyor ve bu tarz etkinliklerin şehrimizde daha sık düzenlenmesini diliyorum.

 
Aşağıdaki fotoğraflar ilk konuşmacı Jinet Hanımın sunumundan. Bu fotoğrafların daha fazlasını ve tariflerini İzmir Sefarad Mutfağı adlı kitaplarında bulabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak