Kabak Borani



Kabak salatası, yoğurtlu kabak gibi çeşitli isimlerle geçen bu tarifimizin de yapımı oldukça kolay. Bununla birlikte çok sevilen bir meze...

Malzemeler:
  • 3-4 adet kabak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım bağ dereotu
  • Yoğurt
  • 1-2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Ceviz (isteğe bağlı)
Yapılışı:
  • Kabaklar rendelenir.
  • Teflon bir tavada suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur.
  • Suyunu çektiğinde tuzu ve zeytinyağı eklenir, arada karıştırarak kavrulur.
  • Kabaklar yumuşadığında ocak kapatılır.
  • İnce doğranmış dereotları eklenip karıştırılır.
  • Soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurtla karıştırılır.
  • İstenirse içine iri doğranmış ceviz parçaları da eklenebilir.
  • Kabak ve havuç karışık olarak da yapılabilir.

Yorumlar

  1. Ege yemekleri oldum olası ilgimi çekmiştir. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Düşüncenizi paylaştığınız için çok teşekkürler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Patates Buğulama

Sarmaşık Kavurması

Ege Usulü Zeytinyağlı Kabak